Снимка PexelsМерките в община Перник се затягат. Общината въвежда вечерен час за

...
Снимка PexelsМерките в община Перник се затягат. Общината въвежда вечерен час за
Коментари Харесай

Вечерен час в Перник. За барове и кафенета

Снимка Pexels

Мерките в община Перник се стягат. Общината въвежда вечерен час за питейни заведения, кафенета, заведения за хранене, нощни заведения. Следващите две седмици заведенията в града би трябвало да бъдат затворени след 22 часа, изясни кметът Станислав Владимиров, представен от

Той добави, че мярката е превантивна, с цел да не се усложни обстановката с разпространяването на COVID-19. „ Перник сега е в „ златната среда “, нямаме доста болни, не сме и в алената зона. Голяма част от перничани обаче работят в столицата “, изясни Владимиров. Така пътуващите поданици на града могат елементарно да принесат болестта от столицата. В област Перник от началото на пандемията са регистрирани 431 случая, от тях 35 са за миналото денонощие, сочат данни от националния информативен портал. В столицата обаче новите случаи са общо 549.

Кметът на Перник посочи, че макар че заведенията ще би трябвало да работят до 22 часа, това не значи, че ще е неразрешено излизането по улиците. „ Хората ще могат да бъдат на открито и след 22 часа. Когато се събират повече едно място, те ще би трябвало да бъдат с маски “, сподели Владимиров. Денонощните магазини няма да бъдат затваряни, посочи той.

В градски превоз ще бъдат засилени инспекциите, ще се следи съблюдават ли се заповедите на здравния министър за носене на маски. На пазарите пък би трябвало да се съблюдава разстояние сред обособените сергии, напомни кметът.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР